Kedden, illetve szerdán rendezték meg a Magyar Kupa nyolcaddöntőinek odavágóit, melyeken több meglepő eredmény is született. Egyetlen összecsapást, a Kaposvár-Paks-mérkőzést a következő hétre tolták ki. A "Tovább" gombra kattintva értesülhettek az első találkozók számszerű végeredményeiről, egy-két rövid gondolattal kiegészítve.

Eger FC-Honvéd 0-3: Az elmúlt évek tapasztalatai alapján kijelenthetjük, hogy a sorozat egyik titkos favoritja mindig a Kispest lesz, hiszen a piros-feketék az MK-ban rendre sokáig menetelnek, ráadásul a "torna" létezése óta már hét alkalommal elhódították a trófeát. A fővárosiak az előző körben nagy nehezen kiütötték a Putnok alakulatát büntetőkkel, de az Eger nagyon úgy néz ki: nem fog nekik komoly gondot jelenteni, hiszen már az odavágón tetemes előnyt sikerült kiharcolniuk és ezzel egy apró lépésre kerültek a továbbjutástól Morales tanítványai, amatőr ellenfelük hazai közönségük előtt nem okozhat számukra problémát.

MTK-Győr 0-0: Az NB1-ben harmatosan szerepelt eddig a két összesorsolt gárda, bár a meccset sem tévében, sem élőben nem tudtam megtekinteni, a 0-0 magáért beszél. Egyik csapatnak sem jött még el az áttörés pillanata, pedig az MTK fiataljain egyre nagyobb a nyomás, hiszen a Monicomp Ligában is akadozik a gépezet, és most a kupában sem ők kerültek előnyösebb helyzetbe. Van egy olyan megérzésem, hogy a Pintér-legénység simán elintézi a kék-fehéreket az ETO Parkban.

Lombard-Újpest 1-3: Nagyon kellett ez a siker Újpesten! A szurkolók kezdték hitüket veszíteni kedvenceikben, hiszen a magyar pontvadászatban csúnyán leszakadtak a negyedik kerületiek a közvetlen élmezőnytől, így a lila-fehérek háza táján sokan úgy gondolkodnak, ha hosszú idő elteltével valamilyen komoly sikert akarnak végre elérni, akkor a Magyar Kupában kell maradandót alkotniuk, azaz megnyerniük az idei kiírást, és ezzel biztosítani maguknak a nemzetközi szereplést is.

Videoton-Haladás 3-0: Kijött a két együttes közti minőségbeli különbség, amely egy kiütéses fehérvári győzelemhez vezetett. A szombathelyieknek pedig megeshet, hogy kisebb gondjuk is nagyobb, mint a Magyar Kupa, mivel az Aczél-legénység a bajnokságban a 15. pozícióban szerénykedik, így minden erejükkel a Monicomp Ligára kell koncentrálniuk, hogy beérjenek a "kicsik" elé. Ráadásul a Vidivel szemben valószínűleg egyébként sem lenne sok esélyük, a sima hazai diadal úgy gondolom: eldöntötte, hogy ki mehet a következő körbe.

Vasas-ZTE 0-6: Ez a brutális kiütés kategóriája, a fradisták tudnának róla mesélni milyen érzés lehet, ha szeretett klubjuk féltucatot kap egy találkozón. Ha még hozzátesszük, hogy információm szerint mindkét mester a legerősebb összeállításában küldte ki labdarúgóit a pályára, akkor még megalázóbb a pofon. A szankciók sem maradhatnak el, olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Hrepka Ádámmal szerződést bont a klub, illetve Karim Benounes átadólistára kerül. Egy biztos, a zakót követően a labdarúgók összesen 2 millió Ft-ot fizetnek a Vasas SC kasszájába.  A centenáriumi évüket ünneplő piros-kékek, ha így folytatják, akár a DVTK sorsára is juthatnak, akkor bizony a szezon végén nem lesz sem baráti, sem ünnepélyes a hangulat a budapestieknél. A Zete pedig szárnyal, kalapom emelem előttük.

DVSC-KTE 0-3: A címvédő a kiesés szélére sodródott. Úgy néz ki a Loki nem bírja a hármas terhelést, amiért senki nem tehet nekik szemrehányást, a piros-fehérek meglepetést kell, hogy okozzanak Szivicsék otthonában, hiszen a 0-3 elég simának tűnik első ránézésre. A Kecskemét pedig kevesebb, mint egy hét leforgása alatt az Újpestet és a Debrecent is két vállra fektette. Nekik a legjobbak között a helyük, nem vitás.

Siófok 3-1 Ferencváros: A Siófok "B" elintézte a kilencedik kerületieket, akiket az Üllői úton a bajnokságban már megtréfáltak a Balaton-partiak, a sárga-kékek pedig a kupában is odapörköltek riválisuknak. Prukner Lászlónak fel van adva a lecke, Andrezinho hosszabbításban szerzett találata még sokat érhet a Fradinak.

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1foci.blog.hu/api/trackback/id/tr472442373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása