A negyedik: Yannick Mbengono

2010.12.27. 17:46

Becenevén: Janika, 1987 júliusában született. A kameruni labdarúgó 2005-ig hazájában futballozott, majd az afrikai légiósok sokaságát halmozó Budapest Honvéd alakulatához igazolt. A fővárosiaknál csupán egyetlen idényt töltött, de a támadó Kecskeméten országosan (el)ismert labdarúgóvá vált.

 Kamerunban kettő idényen keresztül szerepelt a Foudre S. d'Akonolinga csapatában, ahol 32 mérkőzésen lépett pályára, de szerzett góljainak számáról nincsenek pontos információm.

Mint a bevezetőben már említettem Magyarországon, először a Kispesthez szerződött, ahol azonban nem tudott a légiós maradandó teljesítményt nyújtani, sőt nem is számítottak a szolgálataira igazán a vörös-feketék vezetői, hiszen mindössze négy meccsen kapott lehetőséget, ezeken azonban egyetlen alkalommal sem volt eredményes. Egy ilyen szezon után nem volt kérdés, el kellett igazolnia. Yannick az alföldi lila-fehérekhez, a KTE-Ereco gárdájához írt alá, ahol hatalmas közönségkedvenc lett belőle.

Ekkor még a másodosztályban szerepeltek a lilák. A fordulékony, gyors, technikás játékos komoly közreműködésével a 2007/2008-as idényben ,a Ferencváros alakulatát megelőzve, a Kecskemét feljutott az NBI-be, így a legjobbak között kezdhették meg Tomiszlav Szivics tanítványai a 2008/2009-es kiírást. Janika megugrotta a szintet, hiszen az Ereco történetének első NBI-es bajnokiján, a Paks ellenében, a meccs emberének választották a csatárt a szurkolóik, sőt az ő góljaival szerezte meg a KTE első hazai győzelmét is. Ezen az őszön a támadó rendkívül jó formában futballozott, ezért klubja elnöke: Rózsa Pál 2012-ig szóló szerződést ajánlott fel neki, amit el is fogadott Yannick.

Azonban kontraktusát nem töltötte ki teljesen, mivel 2010. január 21-én megvásárolta őt a honi bajnoki címvédő, Debreceni VSC. A 168 cm magas, nem éppen hórihorgas, de hihetetlenül fürge csatár elnyerte a Herczeg András által vezetett szakmai stáb bizalmát, hiszen alapembernek számít a Lokiban is, gyors elfutásai a szélen rendre zavart keltenek a riválisok védekezésében. Yannick mindössze 5 éve él Magyarországon, de viszonylag ügyesen beszéli a nyelvünket, ami -az én meglátásom szerint- egy légiós esetében egyáltalán nem elhanyagolható szempont.

Meglepő fordulat lenne, ha Herczeg András utóda, a DVSC-TEVA januárban kinevezendő új vezetőedzője nem számolna majd "Janikával".

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1foci.blog.hu/api/trackback/id/tr332542384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása