A Monicomp Liga 14. fordulójának legnagyobb rangadóján a Budapest Honvéd látogat a Szusza-stadionba, a nagy rivális Újpest FC otthonába. Az elmúlt napokban értesülhettünk róla, hogy mindkét klub bizony küszködik anyagi gondokkal, azonban amíg Kispesten nem beszélnek a problémákról, addig lila-fehérek őszintén nyilatkoztak valós gondjaikról a médiának. Kérdés melyik alakulat játékosai tudnak majd jobban koncentrálni a mérkőzésre a kényes események közepette. Gondolom mindkét menedzser abban reménykedik, hogy gárdájuk a kupában hozott formáját mutatja.

A negyedik kerületiek sorozatban három bajnoki találkozójukat veszítették el, hiszen Kecskeméten 4-3-as arányban maradtak alul, a Pápa 3-1-re verte őket, valamint a Paks 3-2-es ütést mért az Újpestre a fővárosban. Bizony ideje lenne megszakítaniuk ezt a kínos sorozatot Tiszáéknak, mert amennyiben nem sikerül, könnyen a kieső helyek közelében találhatják magukat, amibe még belegondolni is nagyon érdekes. Nincs más választásuk a liláknak, félre kell tenniük a pénzügyeket, és meg kell verniük a piros-feketéket. Mészöly Géza szerint nekik abszolút a saját játékukra kell koncentrálniuk, hiszen a foci szurkolóknak szól, reméli drukkereik is mögöttük fognak állni, ők pedig ezt szeretnék egy győzelemmel, illetve szép futballal meghálálni. A szakember szerint a Honvéd egy gyors alakulat, akikben benne van a veszély, leginkább erre kell majd figyelniük.

Massimo Morales felfogását ismerve nem számíthatunk lendületes kispesti támadójátékra, az olasz szakember valószínűleg elsősorban együttese védekezését szeretné tökéletesen megszervezni, és esetleg kontrákból eldönteni a három pont sorsát. A talján tréner talán még a döntetlennel sem lenne elégedetlen. Állítólag a Honvédnál is csúsznak a bérek, így természetesen a labdarúgóik nem tudnak maximálisan a futballra koncentrálni, főleg itthon szoktak ilyenkor a profijaink elfelejteni focizni, de amennyiben lélektelenül fognak pályára lépni Kemenesék, ami eddig nem volt rájuk jellemző, azt egy darabig biztosan nem felejtenék el nekik a szurkolók egy átlagos bajnoki esetében sem, de az Újpest vendégeként egy furcsa vereség még nagyobb indulatokat szíthat.

A "derbi" fénye a két klub elmúlt években elmaradt sikereinek is köszönhetően kialudni készül, de azért a két tábor eddig tett arról, hogy az őrláng továbbra is égjen, remélem a nagyszerű hangulatban ma sem lesz hiányunk, az összecsapást a SportTV 17:30-tól élőben közvetíti!

A várható összeállítások
Újpest:
Balajcza - Szokol, Vermes, Takács Z., Pollák - Simek, Mitrovic, Egerszegi, Böőr - Tisza, Rajczi
Honvéd: Kemenes - Hajdú, Debreceni, Botis, Takács - Abass, Moreira, Akassou, Rouani - Bojtor, Danilo

forrás: nb1.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1foci.blog.hu/api/trackback/id/tr562446068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása