Az ötödik: André Schembri

2010.12.22. 13:11

Először is egy nagy BOCSÁNATTAL éleszteném újra a lassan 20 napja frissítetlen blogomat. A büdös nagy igazság, hogy egy kis pihenés  jól esett, hosszabb szünetem részben ennek is köszönhető. Ma és holnap sok bejegyzéssel várom a nagyérdeműt, tehát érdemes lesz naponta több alkalommal is "benézni" az nb1foci-ra. De nem szaporítanám tovább a szót, vágjunk bele első állandó sorozatunkba, melynek keretében bemutatom az itthon futballozó öt legjobb légiósunkat, kizárólag az első osztályból válogatok. Részletek a "Tovább" gombra kattintva olvashatók.

Az 1986-os születésű André Schembri posztját tekintve bevethető középpályásként, illetve támadóként egyaránt. A máltai légióst tarthatjuk hatalmas vándormadárnak is, hiszen a Fradi már a hatodik klubja eddig nem túl hosszú pályafutása során.

Hibernians:

Schembri Máltán, a Hibernians színeiben kezdte el profi karreirjét, a 2002/2003-as idényben szerepelt először az együttes színeiben, mindössze hét mérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken azonban egyetlen találatot sem szerzett, a pontvadászat végén a negyedik pozícióban zárt csapatával.

Második szezonjában már 26 alkalommal lépett pályára, ezeken a meccseken öt gólt ért el, a 2003/2004-es kiírásban a harmadik helyen végzett a Hibernians. A következő szezon téli átigazolási időszakában a Marsaxlokkhoz igazolt.

Marsaxlokk:

2005 tavaszán 8-szor kapott bizonyítási lehetőséget Schembri, a bizalmat két találattal hálálta meg, az ötödik helyen érte őket az idény vége új alakulatánál, míg a Hibernians a dobogó legalsó fokára állhatott.

A 2005/2006-os pontvadászat volt az első teljes szezonja új gárdájánál, 24 mérkőzésen játszott, ezeken 11 gólt szerzett André. Pályafutásában ez az év hozhatta meg az igazi áttörést, hiszen először kapott meghívót a nemzetközi szinten "rendkívül elismert" máltai válogatott keretébe.

A 2006/2007-es kiírásban a Marsaxlokk elhódította története első bajnoki címét, valamint Schembri a felnőtt nemzeti tizenegyben is megszerezte első gólját. Ezt követően légiós útra tévedt a "csodagyerek", a német negyedosztályban építette tovább karrierjét az akkor 20-21 éves labdarúgó.

Eintracht Braunschweig:

A 2007/2008-as idényt kölcsönben töltötte a német negyedik vonalban szereplő alakulatnál, huszonkilenc meccsen kilencszer volt eredményes, és hiába  jutott fel a Braunschweig a Bundesliga C-be, Schembri  nem hagyta el Marsaxlokkot.

Carl Zeiss Jena:

2008 nyarán ismét kölcsönadták, ekkor is Németországban kötött ki, a harmadosztályba, a Carl Zeiss Jenához írt alá Schembri. Összesen harminckét meccsen szerepelt a Jena színeiben, és négy gólt szerzett. A bajnokság végén a tizenhatodik helyen zártak a csapatával. A szezon után visszatért a Marsaxlokkhoz, ahonnan ezúttal végleg eligazolt.

Austria Kärnten:

2009 június 19-én két évre aláírt az osztrák élvonalban szereplő Austria Kärnten együtteséhez. Az őszi szezonban 13 találkozón kapott lehetőséget, és egyetlen gólt lőtt, első találatát a Kapfenberger SV ellen szerezte. A téli átigazolási időszakban felbontották a szerződését az Austria Kärnten csapatánál, nem kellett nekik a középpályás.

Ferencvárosi TC:

Jelenleg az FTC labdarúgója a máltai légiós, de könnyen megeshet, hogy a klub anyagi okok miatt kénytelen eladni őt. Persze, ha McCabe valamelyik újságban feladott hirdetése megtalálja célközönségét, akkor megoldódhatnak a gondok, és talán Magyarországon maradhat a már harmincszoros máltai válogatott futballista.

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1foci.blog.hu/api/trackback/id/tr512532324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása