A Monicomp Liga 14. fordulójának rangadóján a Budapest Honvéd látogatott az Újpest FC otthonába, a 189. városi derbijük keretében. A kispestiek ismét hozták saját formájukat, Morales próbálta megszervezni tökéletesen csapata védekezését, de egy szerencsétlen találat eldöntötte a vörös-feketék sorsát, és végül simán kikaptak. Azonban a lila-fehér győzelem kicsit a háttérbe fog szorulni a következő napokban, hiszen Massimo Morales, a kispestiek olasz szakvezetője, a mérkőzést követően élő adásba jelentette be lemondását, a klub körülményeire hivatkozva. Ki merem jelenteni: nélküle hatalmas bajban lesz a Budapest Honvéd.

A találkozó első helyzetére 5 minutumot kellett várni, ekkor Mitrovic ellenfelük térfele közepéről ívelt be a Honvéd védelme mögé, Rajczi felé, akit homlokon talált a labda, a próbálkozás Kemenesnek nem jelentett problémát. A következő pár perc nem hozott komoly izgalmat, azonban azt kijelenthetjük, hogy a házigazdák mezőnyben is riválisuk fölé nőttek, akik általában saját tizenhatosuk környékén tömörültek.

Körülbelül negyed óra telt el az összecsapásból, amikor először jutottak el komolyabb lehetőségig a vendégek, hiszen Danilo jobbról ívelt be Rouaninak, akinek magasan érkezett az átadás, de tökéletes volt Bojtor Lászlónak, aki 10 méterről, a balösszekötő helyéről kivágta a stadionból a labdát, önmagában ez is bravúros teljesítmény:).

A 16. percben pompás újpesti akció következett! Simon kényszerítőzött Tiszával a büntetőterület közvetlen közelében, a visszakapott bogyóval az ifjú titán nagyszerűen lépett ki a védők gyűrűjéből, de szemben állva Kemenessel, nem tudta mellette belsővel elhelyezni azt.

Fél órája csordogált a meccs, amikor ismét Danilo fickándozott a jobb szélen, beadásából Ruani adott le egy ívelt fejest, a veszélyesen lefelé csapódó játékszerrel Balajcza majdnem a kapuban landolt, de a hálóőr az utolsó pillanatban ledobta a vonal elé azt, így nem lett belőle ismét bűnbak. Ezután azonban sok hibával, pontatlanul futballoztak a játékosok, így unalmas időszak következett a bajnokin.

A 40. minutumban megtört a jég! Rajczi indította be Sadjo mellett Simont, aki lefutotta ellenfelét, majd középre gurított pontatlanul, az ide-oda pattogó beadás végül Hajdú Norbert lábáról a hálóba került, ez öngól, 1-0- a Honvéd erősen defenzív taktikájának köszönhetően, számukra bizony nagyon nem jó hír, ha hátrányba kerülnek.

A szünet előtti utolsó pillanatokban lekopírozták a vezetést érő támadásukat a negyedik kerületiek, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy Simon ezúttal kifogástalanul passzolt középre Böőrnek, aki 11 méterről könyörtelenül kirúgta a bal felső sarkot, 2-0- Kemenes a szünetben adott interjúja során nagyon ingerültnek tűnt, nem csoda, hiszen társai rendesen összeroppantak a játékrész végén.

A folytatást tehát a házigazdák várhatták nyugodtabban, akik udvariatlan vendéglátóként pár perc alatt elintézték a Morales-legénységet, a 2-0 egy félidőt követően tetemes előnynek mondható.

A második negyvenöt percre higgadtan futottak ki Tiszáék, akik hosszú idő után szemmel láthatóan élvezték ezt a mérkőzést, a csapatkapitány egyébként többször is próbálkozott távoli átlövésekkel, egyszer a kapufát is telibe találta.

Az 53. percben egy jobbról elvégzett szöglet teljesen ártalmatlannak tűnt, azonban Danilo nemes egyszerűséggel beleütött a lasztiba, Vad II tizenegyest ítélt, a büntetőt Rajczi rendkívül magabiztosan a kapu közepébe bombázta, 3-0- a bochumi ügyészség által vizsgált Újpest-Honvéd-meccs pont ezt a végeredményt hozta.

A teljesen felszabadultan futballozó lilák még kínosabbá tehették volna a kispestiek számára az összecsapást, de elszórakozták az erre adódó alkalmakat. Morales utolsó cseréje a Honvéd kispadján jól sikerült, Danilót váltotta Bajner, aki nem sokkal beállítását követően megmentette nevelőegyesülete becsületét.

A 81. percben Hajdú Norbert adott laposan középre, Bajner Bálint pedig teljesen üresen a bal alsóba gurított, 3-1.

Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy talján menedzserük nélkül mire mennek a vörös-feketék a pontvadászat további szakaszában, 99%-ban biztos vagyok benne, hogy megkezdődik a leszakadás részükről.

Kora délután a dobogósok csatáját a Loki nyerte 2-1-re a ZTE-vel szemben.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1foci.blog.hu/api/trackback/id/tr12446906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása