A Monicomp Liga 15. fordulójának záró összecsapásán a listavezető Videoton fogadja hazai pályán, a még az alsóházhoz tartozó Újpest FC-t. A két csapat szurkolótábora sosem kedvelte egymást, 2006 óta- amikor a Vidi a Puskás-stadionban legyőzte a negyedik kerületieket, és ezzel megfosztották őket a bajnoki elsőségtől- egyenesen gyűlölik egymást a felek. De úgy tűnik az átigazolások alapján, hogy ez az ellentét az alakulatok vezetőségére nem igazán hatott, hiszen a fővárosiaktól kis túlzással minden évben átteszi valaki a székhelyét Fehérvárra. Az utolsó őszi körben ismét összemérik erejüket a gárdák, a drukkerek pedig győzelmet várnak a kedvencektől, jó rangadóhoz méltóan.

A házigazdák már biztosan őszi bajnokok, hiszen annak ellenére, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak még, mint fő riválisaik, egy ponttal vezetik a tabellát a Mezey-tanítványok. Azért nagy szakértőnek nem kellett ahhoz lenni, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a piros-kékek idén hatalmas várományosai a bajnoki aranyéremnek, keretük is nagyon erős, illetve egyéb tényezők is növelik az esélyeiket, na de inkább nem is folytatom, nézzük mit gondolt a mérkőzésről Mezey György! A szakember elmondta: küzdenek problémákkal, hiszen Vaskó Tamás ezen a találkozón eltiltását tölti, Lipták Zoltánnal egyetemben, (ha belegondolunk pár éve ez a kettős még az Újpestet szolgálta). A mester hozzátette: belső védők posztján így nagyon nehéz lesz pótolni a kipirosodott duót, de egy jól felkészített, egységes csapattal fognak felállni vasárnap, így mindenképpen bízhatnak a sikerben.

A budapestiek jelenleg a 9. pozícióban szerénykednek, 19 megszerzett egységgel, de ami még aggasztóbb lehet szimpatizánsaik számára, azok a klub körül ismét fellépő anyagi gondok. A lila-fehérek az előző találkozójukon legyőzték a városi rivális Honvédot, így 3 meccsen át tartó nyeretlenségi sorozatuk tört meg a pontvadászatban. Mészöly Géza bátor, látványos futballt ígér, de ezt már tőle megszokhattuk, a Sóstói Stadionban sem küldi fel védekező felfogásban labdarúgóit. Mészöly szerint minden okuk megvan arra, hogy felszabadultan lépjenek pályára aktuális ellenfelükkel szemben, hiszen a Pápa és a Honvéd ellen is hasonló felfogásban vették fel a kesztyűt, és szállították is az eredményeket. Hozzátette, hogy a Vidi egy nagyon masszív, rendkívül erős, labdabiztos együttes, ezért is nehéz összecsapásra számíthat a tréner. Mészöly azzal zárta, hogy a foci a bátorságról és az önbizalomról szól, ezért vasárnap is arra törekszenek, hogy remek teljesítménnyel rukkoljanak elő.

A meccset a SportTV 17:30-tól élőben közvetíti!

A várható összeállítások
Videoton:
Bozovic - Lázár, Milanovic, Andic, Présinger - Gosztonyi, Sándor, Farkas B., Elek, Vasiljevic - Alves
Újpest: Balajcza - Szokol, Vermes, Takács Z., Pollák - Simek, Mitrovic, Egerszegi, Simon K. - Tisza, Rajczi

forrás: nb1.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1foci.blog.hu/api/trackback/id/tr672462510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása