Nyeretlenül idegenben! A magyar bajnoki címvédő mérlege vendégségben nem túl impozáns, hiszen hat mérkőzésükből csupán két pontot gyűjtöttek össze a piros-fehérek a Nagyerdőtől távol. Ez az átok ma sem tört meg, sőt a kiesőjelöltnek tartott Szombathely kiütötte a Lokit. Ha holnap az Újpest nem hívja életre a csodát a Videoton otthonában, akkor hat egységnyivel lesznek lemaradva a Herczeg-tanítványok a Fehérvártól. Ma délutáni diadalmenetével az FTC be is előzte őket. Aczél Zoltán irányításával még nem kapott gólt otthon a Hali!

Villámrajtot vettek a vendéglátók! A harmadik percben Fodrek lőtt 20 méterről szabadrúgásból hatalmas erővel a hálóba. Malinauskas a sorfalat is rosszul állította fel, plusz rá sem mozdult a labdára, 1-0- Fodrek feladata az volt a szombati összecsapáson, hogy helyettesítse a hiányzó Kenesei Krisztiánt, hát ez sikerült!

A Debrecen kidolgozott akcióból nem tudott komoly veszélyt kialakítani, így Mijadinoski negyed óra elteltével távolról próbálta meg bevenni Rózsa kapuját, a lapos kísérlet a felázott és csúszós talajon sem jelentett gondot a hálóőrnek, maga elé ütötte a bogyót, majd' felszedte azt. Legalább valami futballra emlékeztető jelenetet is láthattunk.

Vezető találatukat követően is a zöld-fehérek támadtak többet, agilisebben, agresszívabban játszottak, mint ellenfelük, de képtelenek voltak növelni az előnyüket, és  kis híján rá is fáztak a házigazdák, a soknak nem nevezhető kihagyott helyzet majdnem megbosszulta magát.

A 39. minutumban Laczkó beadása a hosszú oldalon érkező Czvitkovicsot találta meg, aki a tizenhatoson belülről, belsővel, a ketrec mellé helyezett, nem sokkal később pedig kijelenhetjük, hogy eldőlt a három pont sorsa.

Pár pillanattal a befejezés előtt Fodrek fedezte kiválóan a játékszert, majd egy csel után könnyedén,  22 méterről Malinauskas felett a kapuba emelt, 2-0- egy légiósnak így kell debütálnia klubjában, hihetetlenül akart Fodrek, meg is lett az eredménye, duplázott a csatár.

A szünetet tehát óriási lélektani előnyben várta az Aczél-legénység! Nekem az volt az érzésem, hogy innen csak ők veszíthetik el a találkozót, az egyetlen támadóval felálló DVSC taktikája pedig tökéletesen csődöt mondott, bár tegyük hozzá, hogy ezt a kezdőcsapatot abszolút a kényszer szülte Herczeg András számára, hiszen a piros-fehéreknél Yannick, illetve Kabát is a maródiak listáját gyarapította, ezért csak Coulibaly állt a támadók sorából a szakember rendelkezésére.

A folytatás a hazaiak jóvoltából nem volt teljesen eseménytelen, de Malinauskas rendre meccsben tartotta alakulatát, a litván portás bőven javította az első találatot megelőző kettő óriási hibáját.

Azonban a 73. percben kínos lett a nyugatiak előnye! Fodrek lépett be a büntetőterületen belülre, a kiszaladó Malinauskas elütötte a lábát, Kassai befújta a tizenegyest, azt pedig Tóth Péter a ketrec közepébe vágta, 3-0, ez a siker úgy kellett a Haladásnak, mint egy falat kenyér, mivel a KTE legyőzte a Vasast, így muszáj volt kapaszkodniuk vasiaknak.

Szépíthettek volna a hajdúságiak, de Rózsa ezen a délutánon ellenállhatatlanul tette a dolgát, így az eredmény már nem változott, maradt a kiütésesnek is mondható Hali-győzelem.

A szombati játéknap rangadóján a Ferencváros 5-0-ra nyert a Perutz-stadionban, a Pápa vendégeként.

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1foci.blog.hu/api/trackback/id/tr192462004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása