A Monicomp Liga 14. fordulójának péntek esti mérkőzésén a Videoton együttese látogatott az ETO Parkba, pont abba a stadionba, ahol tavaly elvesztették a bajnoki címüket. A két csapat szurkolótábora nagyon nem kedveli egymást, a trágár dalolászások már-már egy fővárosi derbi hangulatát idézték (persze az Újpest-Honvéd-meccsen lesz ennél cifrább). A találkozó nem sikerült túl izgalmasra, nagy taktikai harc folyt a pályán, de az utolsó tíz perc -Bede-sporttárs jóvoltából is- emlékezetes marad.

Igazán nagy helyzetet nem hozott az első félidő, de a játék iramára egy rossz szavunk sem lehetett, azonban lehetőségekig ritkán jutottak el a felek. A 4. minutumban egy bal oldali sarokrúgást követően Vaskó ugrott a legmagasabbra, hiába, mert fölé fejelt. 6 perccel később egy szép hazai támadás következett, amelyre Bougerra bólintott rá, Bozovic hárítani tudott. Mezőnyben teljesen kiegyenlített volt a csata, de talán a zöld-fehérek valamivel gyorsabban futballoztak riválisuknál, egy biztos: mindkét alakulat rendkívül fegyelmezetten focizott.

Körülbelül fél óra elteltével Pilibaitis szánta el magát egy távoli kísérletre, Bozovic a kemény löketet biztos kézzel védte.

Pár pillanattal a szünet előtt Bougerra gyönyörűen lépett ki a jobb oldalon, de éles szögből leadott próbálkozása nem jutott túl a Vidi hálóőrén.

Az első játékrészben tehát nem született gól, Verebes József a pénteki Nemzeti Sportban megmondta, hogy nem számít látványos összecsapásra, ismét igaza lett. Én egy kicsit többet vártam ettől a bajnokitól, bár a kisalföldiek és Pintér Attila stílusát ismerve a 0-0 egyáltalán nem lett volna meglepő végeredmény. A megsérült Tokody helyére egyébként Ganugrava érkezett, ennek még később lesz jelentősége. Polonkai sem futott ki a második félidőre, Nikolic váltotta őt.

A folytatás sem hozott sok változást, csupán annyit, hogy kicsit durvább lett a rangadó, az 52. percben Vaskó csúszott rá brutálisan Pilibaitis lábára, Bede ezt a mozdulatot sárga lappal jutalmazta, majd' nem sokkal később Stanisic ütötte el még az ellenfél térfelén Nikolicsot, egyből pirosat kapott, csak nem értem miért... Az ütközés valóban nem volt  sportszerű, sőt egyenesen veszélyesnek számított a belépő, de Stanisic nem utolsó emberként, és pláne nem gólhelyzetben kitörő játékost kaszált el.

A fehérváriak semmiféle mezőnyfölényt nem tudtak kiharcolni emberelőnyük ellenére, Pintér Attila nagyon jól megszervezte a kiállítást követően gárdája játékát, így helyzetig sem igazán jutott el a Mezey-legénység, csak Nikolic negyed órával a befejezés előtt, egy balról beérkező labdát bólintott a rövid sarok felé igyekező Stevanovic mellett a hosszúra, de a szerb kapus hatalmas bravúrt mutatott be, és életben tartotta társai reményeit, amelyek Vaskó kezezése után még inkább erősödhettek, hiszen a hórihorgas védő ezzel begyűjtötte második sárgáját, ballaghatott az öltözőbe.

A 85. minutumban Ganugrava az előző esetből megítélt szabadrúgást kiválóan végezte el, a játékszer a bal alsó sarokban landolt, Bozovic rá sem mozdult a bogyóra, 1-0- a tavalyi szezon végén is az utolsó pillanatokban tudták bevenni a kisalföldiek a Videoton kapuját, na de itt még messze sem volt vége.

A 89. percben Szakály betört a tizenhatoson belülre Fehér mellett, aki elütötte a frissen beállt középpályást, Bede befújta a büntetőt, ráadásul Fehér lefejelte ellenfelét, ezért ő is mehetett zuhanyozni. A tizenegyest André Alves könyörtelenül értékesítette, 1-1- ezzel a találattal nem kizárólag döntetlenre mentette a találkozót a Fehérvárnak, hanem biztosította számukra, hogy a forduló többi mérkőzésétől függetlenül, pontelőnnyel fogják vezetni a bajnokságot.

Miután Bede véget vetett a meccsnek Knézy Jenő beszámolója szerint: a bírót és segítőtársait, valamint a vendégek labdarúgóit pénzérmékkel dobálták meg a hazai szurkolók, ha ez nem lenne elég, még egy drukker is bejutott a pályára, sokaknál kiverte a spori a biztosítékot. A Rába-partiak pedig továbbra sem találják önmagukat, így nem tudtak csatlakozni a felsőházhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1foci.blog.hu/api/trackback/id/tr582445757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása