A Monicomp Liga 13. fordulójának rangadóján a tabella második helyét elfoglaló Zalaegerszeg látta vendégül a dobogó legalsó fokán található Ferencvárost. A mérkőzésen ismét Justin Haber őrizte a zöld-fehérek kapuját, meglepő lenne, ha a mai teljesítményét követően a Ligakupán kívül más sorozatban is találkoznánk vele. Ilyen légióst minek Magyarországra csábítani? Se kirúgni nem tud, sem védeni, ráadásul sok fradista azt fogja mondani, hogy rajta ment el a három pont, kissé jogosan, tegyük hozzá. Csank János, a hazaiak vezetőedzője, hálóőr volt aktív pályafutása során, így ő különösen nagyot nevethetett alakulata első gólján.

A találkozót a vendégek kezdték lendületesebben, csupán két perc telt el az összecsapásból, amikor Rósa passzolt sarokkal Schembri elé, aki Kamber szorításában elesett a tizenhatoson belül, de Kassai nem ítélt büntetőt. Aztán pár pillanattal később Heinz lőtt bal lábbal 21 méterről, kísérlete fölé száguldott.

A 4. minutumban következett a döbbenet! Egy jobbról érkező, lapos beadást Haber képtelen volt felszedni, hiszen kiejtette a játékszert, a bogyó Balázs elé keveredett, aki a tizenegyespont közeléből az üresen tátongó kapu közepébe gurított, 1-0- Litsingi után könnyen megeshet, hogy Haber is valós internetsztár lesz. Elgondolkodtató, hogy egyik "celebjelölt" sem magyar származású, jó hogy az NB1-ről beszélünk. 

A kék-fehérek az előnyt jelentő találatuk hatására nagyon fegyelmezetten védekeztek, és zártak vissza saját térfelükre, ezért hiába birtokolták többet a labdát Rósáék, nem sok mindent tudtak kezdeni mezőnyfölényükkel a zöld sasok. 

Körülbelül negyed órája tartott a párharc, amikor Schembri ugratta ki Rósát a leshatáron, aki egy ügyes cselt megcsinált, majd jó 16 méterről, éles szögből vette célba Vlaszák Géza ketrecét, a tar portás hatalmas bravúrral hárított.

A 19. minutumban a máltai Schembri kiváló ütemben lépett ki az őt őrző védők gyűrűjéből, így szabadon vezethette riválisuk kapujára a lasztit, de nem ivott elég célzóvizet: 15 méterről csúnyán elhibázta a ziccert, Vlaszákkal szemben állva, annak felségterületét sem találta el, próbálkozása elszállt a jobb alsó mellett.

Balognak a találkozó csupán fél óráig tartott! A védő becsúszott Panikvarnak, aki esése közben először hasba, másodjára pedig fejbe rúgta az őt felvágó labdarúgót. A játékost hordágyon vitték le, valószínűleg kisebb agyrázkódást kaphatott, zavart tekintete alapján.

Az utolsó pár percet a szünet előtt nagyon megnyomta a Prukner-legénység, de képtelen voltak egyenlíteni a fővárosiak; maradt az 1-0.

A folytatás kissé álmosan kezdődött! A második játékrész első komoly helyzetére 18 percet kellett várnunk, ekkor a zalaiak veszélyeztettek,  egy nagyszerű kontra végén Balázs átemelte a labdát az elkalandozó Haber fölött, de Adriano a gólvonalról tisztázni tudott, így a csereként beálló brazil meccsben tartotta együttesét.

A 64. minutumban egalizáltak a zöld-fehérek! Heinz emelt kifogástalanul a kékek védelme mögé, Schembri estében középre továbbított Rósának, ő pedig közvetlen közelről a hálóba bombázott, 1-1- rászolgált a Fradi a találatra, nem vitás!

Kínos közjáték miatt félbeszakadt az összecsapás! A kilencedik kerületiek szimpatizánsai füstbombákkal szórakoztatták magukat, a látási viszonyokat közel sem nevezhettük ideálisnak, ezért Kassai megvárta míg ismét kitisztul a pálya felett a légtér.

A 88. percben Maróti lökte fel két kézzel Balázst, Kassai büntetőt ítélt. A tizenegyest Delic magabiztosan értékesítette, 2-1.

Csank János tanítványai győzelmükkel továbbra is tapadnak az éllovas Videotonra, a két alakulat kezd meglépni üldözőiktől, kérdés, hogy meddig tarthat a zalaiak lendülete...

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1foci.blog.hu/api/trackback/id/tr332429127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása