Ez is a rangadók hétvégéje az NBI-ben! A tegnap lejátszott Győr-Videoton-mérkőzés, illetve a ma megrendezésre kerülő Újpest-Honvéd-találkozó már hosszú ideje presztízsmeccsek a magyar élvonalban, de azt talán kevesen gondolták volna a szezon előtt, hogy a 14. körben a DVSC-ZTE összecsapás a dobogósok harca lesz. Pedig így van, ráadásul mindkét alakulatnak kéne a győzelem, hiszen ha a Csank-legénység nyer, akkor egyetlen pontra megközelítik az éllovas Vidit, amennyiben Herczeg András tanítványai két vállra fektetik riválisukat, akkor azzal a lendülettel egészen a második helyre repülnek, és a fehérváriak közvetlen üldözői lesznek. Annak ellenére, hogy Vlaszák Géza azt nyilatkozta, ő bizony megelégedne egy döntetlennel a Cívisvárosban, remélem a Zalaegerszeg is a három pontért utazza gyakorlatilag keresztül az országot.

A Loki hétközben kiütéses vereséget szenvedett hazai pályán a KTE-Ereco csapatától a Magyar Kupában (0-3), ezért biztosan ki akarják majd engesztelni drukkereiket a vendéglátók. A piros-fehéreknek nagyon úgy fest: idén nem sikerül az ami tavaly, és nem nyernek meg minden létező sorozatot Magyarországon. A szakértők közül sokan úgy vélekednek: a debrecenieknek ősszel annyi a feladatuk, hogy nem szabad hagyniuk, hogy a Vidi lerázza őket, azaz látótávolságban kell tartaniuk a fehérváriakat, ezen elvárás teljesülése érdekében ma mindenképpen "le kell gyűrniük" riválisukat. Herczeg András ellenfelük erényeinek kiemelésével kezdte mondandóját, hiszen úgy fogalmazott: A Zalaegerszeg évek óta ott van az esélyesek között, és az idei kiírásban is rendkívül stabilan, masszívan, néha erőszakosan futballoznak. Hozzátette, hiába veszítették el nyáron a legjobb játékosukat Rudnevs személyében, a jelenlegi keretükben is bőven akadnak olyan labdarúgók, akik képesek egyetlen egyéni villanással nagyon fontos találkozókat eldönteni. Herczeg szerint a zalaiak komoly fegyverténye még, hogy könnyedén felőrölik és hibára kényszerítik ellenfeleiket, plusz a pályán nagyon sok párharcot megnyernek. A klubmenedzser elárulta: Yannick játéka kérdéses, de Fodor Marcell, Kulcsár Tamás, illetve Farkas Balázs is a maródiak listáját gyarapítja.

Szárnyal a Csank-legénység, hiszen hat tétmeccs óta veretlenek a kékek, és olyan nagyszerű csapatokat is móresre tanítottak már, mint az Újpest, a Ferencváros, az MTK vagy éppenséggel a Győri ETO. Jöhet a következő hatalmas skalp, vagy a DVSC már túl nagy falat lesz számukra? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a délután három órakor kezdődő rangadón. A szezon elején aggasztó hírek is érkeztek Zalaegerszegről, állítólag csúsztak a bérek, illetve komoly anyagi gondokkal küzd/küzdött a klub, márpedig tudjuk mit jelent itthon, ha egy focista nem kap időben fizetést, mindenkinek a fantáziájára bízom:). Viszont amióta sorozatban behúzogatják a meccseiket Csankék ezek a hangok is megszűntek, reméljük így is marad még hosszú ideig. Csank János szeretné, ha ismét az ő javukra dőlne el egy újabb fontos mérkőzés akár végjátékban, mint például a Vasas vagy a Fradi ellen. A mester úgy vélekedik, a Debrecen nagyobb teherrel fog futballozni, mint ők, mivel el kell kezdeniük lassan a felzárkózást, illetve közönségük hazai pályán mindig megköveteli tőlük a jó, s egyben eredményes játékot. A szakember azzal zárta, mindkét gárda labdarúgói nagyon elszántak, de reméli az övéi higgadtabban, nyugodtabban teszik majd a dolgukat, és felszabadultan fognak focizni.

A várható összeállítások:

DVSC: Malinauskas - Nagy Z., Simac, Mijadinoski, Laczkó - Szakály P., Kiss Z., Varga J., Czvitkovics - Kabát, Coulibaly
ZTE: Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovic, Varga R., Panikvar - Horváth A., Kamber, Illés, Balázs - Simon A., Rajcomar

A meccset a SportTV 15:00-tól élőben közvetíti!

forrás: nb1.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1foci.blog.hu/api/trackback/id/tr872445931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása