Na, most nagyot mondtam ezzel a címmel, gondolhatják sokan, hiszen aki egy kicsit is nyomon követi a magyar élvonal eseményeit, az tisztában van vele, hogy a Szolnokon kívül mindenki megverhet mindenkit az idei kiírásban. Az előző fordulóig rendkívül lendületesen futballozó Pápa, kisebb meglepetésre kikapott az MTK otthonában, míg a Fradi nagy nehézségek árán legyűrte az Aczél Zoltán által irányított Haladást. Most az a kérdés, hogy melyik arcukat mutatják az alakulatok a szombati meccsen? Amennyiben a zöld-fehérek nem javulnak múlt heti produkciójukhoz képest, akkor a döntetlen is nagy csoda lenne tőlük.

Véber György, a Lombard trénere, ne szépítsük: egy újpesti legenda, így neki könnyen megeshet, hogy egy kicsit többről is szól ez a párharc, mint három pontról. A vendéglátók, az előző idényhez hasonlóan, most is maguk mögött tudhatnak egy nagyszerű sorozatot, de míg a 2009/2010-es bajnokságban csúnyán megtört a lendületük, idén biztosan szeretnének jobb, eredményesebb teljesítményt nyújtani, és megragadni az élmezőnyben. Véber szerint számukra az is óriási dolog, hogy a  Ferencváros ellen rangadót vívhatnak. A találkozó tétje hatalmas, ezt a tréner is megerősítette, hiszen amennyiben két vállra fektetik riválisukat, akkor nem kizárólag a tavalyi őszi produkciójukat szárnyalják túl három egységgel, hanem meg is előzik az FTC-t.  A szakember azzal zárta, amennyiben ez sikerülne nekik, akkor stabilan felléphetnének az ötödik-hatodik helyre is, vagy csatlakozhatnának esetleg az élbolyhoz, ami megkoronázná a nagyszerű őszi szereplésüket.

A Fradi nagyon hosszú ideje nem állt már ilyen előkelő pozícióban a honi pontvadászatban. Igaz hozzá kell tennünk, hogy kis fejszámolás után rájöhetünk, a Videoton, Debrecen, Zalaegerszeg, Újpest, Győr ötössel szemben mindössze négy pontot szállítottak a zöld sasok, tehát a bravúrok eddig elmaradtak. Nem mondhatjuk, hogy a kilencedik kerületiek nagy meglepetést okoznának, ha nyernének a mai összecsapáson, de azzal mindenképpen számolhatnak, hogy meg fognak szenvedni a Perutz-stadionban. Prukner László úgy látja: riválisuk a kezdeti nehézségeket követően megtalálta saját játékritmusát, és azt a mester is elismerte, hogy a sárga-feketék kerete rendkívül sokat erősödött a tavalyi idényhez képest. Prukner úgy vélekedik: Véber György biztosan kihegyezi erre a mérkőzésre a labdarúgóit, ezért hatalmas taktikai csata várható majd a pályán. Mivel egyik együttes sem tud teljesen kiegyensúlyozottan futballozni , ezért abszolút háromesélyes rangadóra számít a vezetőedző- pont úgy, mint én, aki úgy adta a címet a cikknek, hogy a két tájékoztatóba még bele sem olvasott.:)

Érdekesség, hogy a bwin szorzói alapján a Fradi sikere többet fizet, mint egy hazai győzelem.

A várható összeállítások
Lombard:
Szűcs L. - Tóth G., Farkas, Supic, Németh - Rebryk, Gyömbér, Bárányos - Abwo, Maric, Tóth N.
FTC: Ranilovic - Balog Z., Csizmadia, Rodenbücher - Stanic, Józsi, Maróti, Andrezinho, Rósa - Schembri, Heinz

A mérkőzést a SportTV 17:30-tól élőben közvetíti!

forrás: nb1.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1foci.blog.hu/api/trackback/id/tr572460584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása