A Monicomp Liga 13. fordulójának nyitómérkőzésén az Újpest FC látogatott a hírös városba, hogy összemérje erejét a KTE-Ereco alakulatával. A szurkolóbarátnak legnagyobb jóindulattal sem nevezhető időpontban megrendezett összecsapásra (péntek délután 5 óra) viszonylag sok drukker látogatott ki, így kellemes hangulatban telt a meccs. Tomiszlav Szivics alakulata pedig mindent megtett annak érdekében, hogy bebizonyítsa: tudásukhoz képest most méltatlan pozíciót foglalnak el a tabellán. Engem meggyőztek, az egyre mélyebbre süllyedő Mészöly-legénység hatalmas válságba keveredett, a találkozó utolsó perceiben becsületük megmentéséért harcoltak Balajczáék.

Az alföldi lila-fehérek a kezdetektől ellenfelük fölé nőttek, minden tekintetben. Tököli Attila hiányában kicsit kevesebb támadásra számíthattunk előzetesen a KTE-től, hatalmas tévedés volt ezt feltételezni. A házigazdák udvariatlan vendéglátók voltak, és valóban esélyt sem adtak ellenfelüknek.

A 9. percben megszerezték a vezetést a hazaiak! Mohl Dávid passzolt az Újpesten három szezont lehúzó Foxihoz, aki a büntetőpont közeléből teljesen őrizetlenül a bal felső sarokba lőtt, 1-0- a csatár a gólját követően látványosan örült találatának, az ilyen típusú játékosokat vérbeli profiknak szokták nevezni, hát a szememben inkább jellemtelenek ezek a labdarúgók.

A korán bekapott pofon szemmel láthatóan megfogta Mészöly Géza fiait, Balajcza tartotta a lelket a negyedik kerületiekben, ha ő nincs már a találkozó korai szakaszában kínos lehetett volna a Kecskemét fölénye riválisukkal szemben. Még negyed órája sem ment a meccs, amikor Litsingi adott le egy löketet, Balajcza nagyot védett, majd nem sokkal később Alempijevic 7 méterről próbálkozott, kísérlete nagy nehézségek árán elvánszorgott a kapufáig.

A 39. minutumban a semmiből egalizált egy semmilyen góllal az Újpest! Böőr Zoltán kavart a jobb oldalon, majd a tizenhatos sarkánál visszafordult és beadta középre a labdát, ott azonban senki sem ért bele, Ribánszki pedig későn reagálta le az eseményeket, így a hosszú alsóban kötött ki a játékszer, 1-1- azt hihetjük, hogy lélektanilag jobbkor nem is jöhetett volna az egyenlítés Tiszáék számára, a pályán azonban ez nem ütött vissza, a KTE továbbra is bántóan nagy fölényben volt.

A folytatás során villámgyorsan visszaszerezték a vezetést Foxiék! A 48. percben Alempijevic lövése Pollákban elhalt, a felpattanó bogyóra azonban a légiós ugrott jobb ütemben, és magabiztosan értékesítette az óriási lehetőséget, 2-1- Alempijevic egyébként ünneplése közben szétrúgta az egyik szögletzászlót, így sárga lappal gazdagodott a védő.

Közel egy órája tartott a párharc, amikor Takács hosszan tolta meg maga előtt a játékszert, amelyet Litsingi szemfülesen elhalászott előle, szerencséjére a labda Balajczán is átpattant, de a tök üresen (!!!!!!) tátongó ketrec fölé helyezett a támadó.

A 69. percben a két minutummal korábban beállt Tököli Foxi beadását lefejelte a földre, így a hősiesen elvetődő Balajcza nem háríthatott, 3-1- a találat után első gondolatom az volt, hogy vajon merre járt Takács és Vermes? A választ sajnos nem tudom még most sem.

A 81. percben szemet gyönyörködtetően passzolgattak egymáshoz a Ereco játékosai, akció végén az i-re a pontot Cukic tette fel, hiszen góllal zárta le az offenzívát, 4-1- a "6-0" mellett erre már ugye nem olyan büszkék a budapestiek?

A 87. minutumban a felugró Böőr Zoltánt Némedi vágta fel a tizenhatoson belül, a tizenegyest Rajczi magabiztosan értékesítette, 4-2- a csatár a góljának nem igazán tudott örülni, nem csoda, újabb zakót szabtak együttesének.

Pár másodperccel később Simon húzott el a jobb szélen, és mesterien hozta játékba a vele együtt csereként pályára lépő Barczi Dávidot, ő pedig Ribánszki kapujába továbbított 4-3- 2008 őszén pontosan ilyen eredménnyel zárult az Újpest-Kecskemét találkozó, de az egy teljesen más Újpest volt, ez a gárda sokak szemében egyre szánalmasabbnak tűnik, és egyre kiábrándítóbb.

Az Ereco talán megkezdi a felkapaszkodást, kár lenne, ha egy ilyen csapattal szegényedne az NB1 mezőnye. A Mészöly-legénység egyre lejjebb és lejjebb csúszik, előbb-utóbb el fog fogyni körülöttük a levegő: ÉBRESZTŐ!!

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1foci.blog.hu/api/trackback/id/tr972426533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erosa · http://koteny.blog.hu/ 2010.11.06. 16:22:58

A pénz már elfogyott, a 6-0 miatt nincs még balhé, de hamarosan lesz
süti beállítások módosítása