A Monicomp Liga 11. fordulójának keretében a Lombard Pápa fogadta az Újpest csapatát. A vendégek az elmúlt három bajnokijukat elvesztették Véber György alakulatával szemben, és most a negyediket is. Jobban játszottak a bakonyiak, és különösebb gond nélkül, könnyedén legyőzték fővárosi riválisukat, akik a szezonban harmadik vereségüket szenvedték el, de nem csupán ezért lehetnek csalódottak: az Újpest ezen a szombat estén kiábrándítóan gyengén futballozott, idegenben eddig képtelenek jól teljesíteni a fiatalok.

Villámrajtot vett a Lombard, és már a találkozó első perceiben próbálta bevinni az első ütést. Az eddig rendkívül jól működő lila-fehér védelem ezen az összecsapáson többször megzavarodott, főleg Abwo bolondította gyakran a Pollák, Takács duót, az afrikai légióst kizárólag a labda zavarja a pályán, hihetetlen képzetlen labdarúgó, ami inkább nagyobb, mintsem kisebb probléma.

Maric találatával gyorsan megszerezték a vezetést a vendéglátók, pontosan az 5. percben. Egy bal oldali szögletet követően Balajcza alaposan elszámolta magát, elszállt a kezei felett a labda, amely pont a Vermessel viaskodó Maric testén landolt, akiről a gólvonal mögé csorgott az, 1-0- talán ez az egyetlen olyan párosítás az idény során, amikor Véber György nem az Újpestnek drukkol, de most roppantul örült együttese korai góljának, nem csoda, vélhetően tudta ez mennyire fontos lehet csapatának.

A Mészöly-legénységet megfogta ez a hatalmas potya, a következő percek nem hoztak komoly lehetőséget, a házigazdák a védekezésen túl, főleg Abwo, Heffler és Maric nagyszerű formájának köszönhetően ellenfelük kapujára is veszélyesek voltak a negyvenöt perc alatt.

A negyedik kerületiek első nagy helyzetére kereken fél órát kellett várni, ekkor Tisza kényszerítőzött Simon Krisztiánnal, a fiatal játékossal már csak Szűcs Lajos állt szemben, aki mellett képtelen volt laposan elpasszolni a játékszert.

Balajcza bakija révén  a szünetet a Pápa 1-0-ás előnyben várta, abszolút megérdemelten, hiszen dinamikusabban, gyorsabban, pontosabban fociztak, mint a lilák.

A folytatás még inkább a Lombard elképzelése szerint alakult. Például az 54. minutumban Abwo lépett ki ziccerben a védők gyűrűjéből, de addig vezetgette a bogyót, amíg Takács leszerelte őt, aztán nem sokkal később Gyömbér tüzelt fölé, de ez sem hozta meg a várt eredményt. 

Azonban a 69. percben Maric duplázott,  Heffler ugratta ki jó ütemben a támadót, aki 14 méterről, kissé éles szögből, bődületes erővel bombázott a hálóba, 2-0- ekkor már sejthető volt, hogy Újpest idegenbeli vesszőfutása nem most érkezett meg a végállomásához.

Pár pillanattal később visszatért a remény a lila-fehér mezes gárda számára. Mitrovic ívelte a labdát Tisza felé, aki egyből a kapuba belsőzte az átadást, 2-1- Véber György szíve talán ezen a pontos hevesebben vert a kelleténél, feleslegesen, hiszen nem volt benne a játék képében az újpestiek egalizálása.

Heffler a 82. minutumban bebiztosította a három pontot a Lombard számára! Egy csellel becsapta Szokolt, és a jobbra vetődő Balajcza mellett a bal alsó sarokba helyezett, 3-1.

Így a lilák abszolút a középmezőnybe süllyedtek, ha vendégként továbbra sem találják meg a lépést Mészöly Géza tanítványai, akkor nem is számíthatnak jobbra. A Véber-legénység pedig szárnyal!

A találkozó összefoglalóját amint elérhető lesz, feltöltöm!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1foci.blog.hu/api/trackback/id/tr372393917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erosa · http://koteny.blog.hu/ 2010.10.23. 23:31:59

és ez az Újpest akar a dobogón végezni?Vicc!

Zsozsomessi · http://campionato.blog.hu/ 2010.10.24. 08:46:45

nagyon egyetértek! Az Újpest harmadszor kapott ki a szezonban, de most először futballozott harmatgyengén, eddig az MTK ellen, ahol 1-0-ra vesztettek jobbak voltak, mondjuk Zalaegerszegen is megvoltak a gondjaik, az első 6-8-ba fognak beérni, pedig a keretük erős, ha Kabát ott maradt volna, akkor nyerő lenne ez a csapat
süti beállítások módosítása