Felborult a magyar bajnokság mezőnye a 2010/2011-es kiírásban! Számos pozitív meglepetés is érte a honi labdarúgás szerelmeseit, például a Kaposvár, a Zalaegerszeg vagy a Ferencváros eddigi produkciója, azonban egy-két csapat nem biztos, hogy tudásán, de nimbuszán alul teljesít, főleg a Győr, az MTK és az Újpest eddigi eredményei kiábrándítóak. A listavezető Videoton is minden dicséretet megérdemel, de ebben a cikkben a két fővárosi klub válságát járjuk körbe.

Úgy érzem eltelt már annyi forduló a bajnokságból, hogy erőviszonyokról beszéljünk, igaz az együttesek rendkívül közel állnak egymáshoz a pontszámokat alapul véve a tabellán, de azért főleg három alakulat jelenleg elfoglalt helyezése nem méltó a múltjához, sem szurkolóihoz.

Az Újpest egy megfiatalított, rutintalan kerettel vágott neki a szezonnak, de azért meg kell jegyezni, hogy a kezdőcsapatukban kizárólag Simon Krisztián és Egerszegi Tamás nevezhető zöldfülűnek, a korosztályos válogatott Szokol Zsolt posztján az egyik legjobb labdarúgó az NBI-ben, a többiek pedig sok mindent megélt, rutinos játékosok, gondolok itt Vermes Krisztiánra, Tisza Tiborra, Balajcza Szabolcsra Takács Zoltánra, és még sorolhatnám, de nem teszem. Talán az ő feladatuk lenne a hátukon vinni a negyedik kerületi gárdát, de mintha valami megtört volna. Miután a lilák hazai környezetben csúnyán elverték a Fradit magasra tették a mércét, és drukkereik között úrrá lett a hurrá hangulat, hogy bizony ez a "team" akár a Mezey György által vezetett Videotonra, vagy a Herczeg András kezei alatt ismét európai kupaporondon szereplő Debrecenre is veszélyes lehet. Könnyen megeshet, hogy majd az egymás elleni összecsapásaik során igen, de nagyon úgy néz ki, hogy Mészöly Gézáék számára kezd elúszni a hajó, hiszen a fővárosiak a 10. pozícióban szerénykednek, 10 ponttal lemaradva a Viditől, 8-cal a ZTE-től, valamint 6-tal a Fraditól. Sokak szerint az a 6-0 többet ártott, mint használt a lila-fehéreknek, hiszen óriási riválisuk: a Ferencváros sorra húzza mérkőzéseit, míg az Újpest tegnap 2-3-as vereséget szenvedett a Paks alakulatától hazai pályán, ezzel elmondhatják magukról: az elmúlt négy találkozójukon egyetlen sikert kapartak össze! Közben a Paks elleni szánalmas meccsük után a szimpatizánsok is elvesztették türelmüket, hiszen az idényben először hagyta el csoportosan a szájukat a jól ismert "k*rva gyenge!" rigmus.  Mészöly Gézának ébresztőt kell fújnia, mert amennyiben a Kecskemét is padlóra küldi fiait, akkor a Fradi elleni emberfeletti győzelmükön túl, egy hihetetlen rosszul sikerült ősszel is bevonulhatnak a történelem könyvekbe, de erre már biztosan nem lennének annyira büszkék.

Az MTK jól bekezdett, ne feledjük pár fordulót követően még vezették a tabellát a kék-fehér fiatalok, ők azonban nem egy sima gödörbe, inkább egy feneketlennek tűnő szakadékba zuhantak. Pedig önbizalmukat és lelki világukat is helyretehette volna, ha a Zalaegerszeg ellen 0-3-ról fel tudnak támadni a hétvégén, de hiába sikerült az egyenlítés, az utolsó pillanatokban elvesztették a találkozót, így a Hidegkuti-stadionban sem volt rózsás a hangulat. A szurkolók szeretett klubjuk átigazolási politikáját, és az elmúlt párharcaikon nyújtott pocsék szereplésüket is szívesen számonkérték volna az illetékesektől, pedig az évad előtt tisztázták a vezetők, hogy az együttes anyagi gondjai miatt semmiféle kiugró eredményre nem számíthat a nagyérdemű, persze a felsőházba azért illene beférni, de akik Garami József távozását követelik, csak magukat nevettetik ki.

A következő bejegyzésben a Győrrel foglalkozom részletesebben.

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1foci.blog.hu/api/trackback/id/tr392413483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erosa · http://koteny.blog.hu/ 2010.11.01. 17:09:06

Méghogy a lilák dobogón? Ezt senki nem gondolta komolyan szerintem. Nagyon belelkesedtek a Fradi elleni 6-0 után, de azóta a Fradi a dobogón, ők meg a 10. helyen.. Az MTK meg eladja Tischlert külföldre, Kantát itthonra aztán megvan a csapat egy éves költségvetése a Várszeginek.Neki ez az egy számít.

Zsozsomessi · http://campionato.blog.hu/ 2010.11.01. 17:24:09

@Peaks: igen, megegyezik a véleményünk!Ráadásul Tisza igazi "futballceleb" itthon, Mészölynek adott a feladat, össze kell szednie a csapatát, mert elszállt az agyuk, pedig nem az első kijózanító pofont kapták a 6-0 után

Tischler könnyedén kiköthet külföldön, de Kanta nagyon sérülékeny, az csökkentheti az árát...
süti beállítások módosítása