A Bajnokok Ligája selejtezőjének második körének első mérkőzésén a Levadia Tallinn fogadta a DVSC-TEVA csapatát a Kadrioru stadionban. Talán az Észtországban tomboló kánikulának, vagy az FC Levadia gyenge játékának köszönhetően, mindössze 1100 néző volt kíváncsi az összecsapásra. A Hajdúságból első ránézésre 50-60 fanatikus buzdította a kedvenceket.

A találkozó elején ismerkedtek egymással a csapatok, amely során a vendéglátók távolról kétszer is megpróbálták átlövéssel bevenni Malinauskas kapuját, de Malov, illetve Ivanov kísérlete sem jelentett komoly gólveszélyt. Az első tíz percben a zöld-fehérek birtokolták többet a labdát, de ezután szépen lassan átvette a Loki az irányítást, ezzel együtt a mezőnyben szemmel láthatóan kijött a két együttes közötti tudáskülönbség, természetesen a magyar csapat javára.

Az első hajdúsági helyzetre 25 percet kellett várni, ekkor Szakály egy gyönyörű cselt követően betört a tizenhatoson belülre, és telibe lőtte a jobb oldali kapufát, én úgy láttam Kaalma is beleért, de a játékvezető másként észlelte a szituációt. Ezután a DVSC több helyzetet is kiharcolt, amelyet az erőteljes észt védelem többnyire sikeresen blokkolt, vagy Kaalma állt a próbálkozások útjába. 32 perc után veszélyes szögből végezhetett el szabadrúgást Nahk, az észtek idős középpályása, aki hatalmas kapufát rúgott, talán Malinauskas is a játékszer mellé nyúlt egy kicsit. A szünetre leszűrhettük, hogy a Loki egy jóval képzettebb, és erősebb csapat, mint északi vetélytársa.

Az 53. percben Nemeelo fejelt közvetlen közelről a hálóba, Malinauskas asszisztált, a védősor sem tudott közbelépni, így az egyetlen játékos, akit kiemelt Herczeg András a Levadia keretéből, megszerezte a vezetést, 1-0.

A Levadia a megszerzett előny tudatában, kissé megtáltosodott, illetve a Lokit is megfogta a bekapott találat, de hét percre rá ismét az észtek térfelén pattogott már a labda, sorozatban jöttek a veszélyes debreceni lehetőségek. 71 percnyi játék után Czvitkovics nagyszerű, körülbelül 19 méterről érkező, szabadrúgását Kaalma hatalmas védéssel tolta a kapu mellé. A Tallinn a végére elfogyott erőnlétben, ezért nem tudták kihúzni kapott gól nélkül:

A 91. percben Rezes pörgetett nagyszerűen Kaalma hálójába, a gólszerző a 69. minutumban Kabát helyett állt be, 1-1.

Az idegenben elért döntetlen ellenére a Loki lehet elégedetlenebb, hiszen az összecsapáson szinte végig ellenfelük felé kerekedtek. Az 1-1-es eredmény komoly előny, hiszen a Levadia Tallinn gólkényszer alatt lép pályára a Nagyerdőben. A visszavágón illene nyernie a DVSC-nek, nem okozhat nekik komoly gondot a zöld-fehér csapat.

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1foci.blog.hu/api/trackback/id/tr652149837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Floody 2010.07.13. 20:42:16

idegenben jó az x :)

Zsozsomessi · http://campionato.blog.hu/ 2010.07.13. 20:45:14

akkor sem ártott volna nyerniük, ez a Tallin egy vicc:D, szerintem 3,4 gól lesz a visszavágón, a Loki simán megy tovább, viszont a holnapi Maribor-Vidi nem egyszerű

Floody 2010.07.13. 21:10:14

Vitya pénzeli a Vidit, megveszi a meccset kilóra :)

Zsozsomessi · http://campionato.blog.hu/ 2010.07.13. 22:41:20

@Floody: naja, de a Maribor nem hinném, hogy egy magyar csapatnak leadná a meccset, max itt, de kint jön a lassú halál:-)
süti beállítások módosítása